Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Adgang til 60-70 arrangementer - masser af nyhedsbreve - adgang til hyggeligt samvær med slægtsforskere - mulighed for at låne en scanner til billeder og negativer.

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

IMG 7516

Denne læsekreds mødes ikke - vi arbejder hver især hjemmefra. Klik her for at være med!

Danske Slægtsforskere Odense har en Gotisk læsekreds, som transskriberer tekster med gotisk håndskrift, f.eks. skifter, justitsprotokoller og breve. Det kræver lidt - eller en del - øvelse, og mange finder det vanskeligt.

Efter den gotiske skrift fik vi skråskrift, som blev brugt i Danmark fra 1875 og de næste 100 år, indtil vi i 1970-erne gik over til formskrift og skrivemaskine. Vi formoder, at rigtig mange af vores medlemmer kan læse skråskrift. Det vil vi gerne benytte os af, når vi nu søger deltagere til vores nye aktivitet: Skrå læsekreds.

Læs mere …

dna

Vi byder på tre spændende foredrag i denne sæson, og der bliver TILMELDING til nogle af dem for at overholde Covid-19-reglerne om afstand til hinanden. Mere om tilmeldingen senere. Alle foredrag starter kl. 19 og varer ca. 2 timer. Foredrag er gratis for medlemmerne og koster 50 kr. for gæster.

Læs mere …

slaegtsroderiVi mødes med en computer under armen, en svær gotisk tekst printet på papir, eller bare kommer som vi er, for at møde andre slægtsforskere. Du kan spørge sidemanden eller dagens tovholder, hvis du har brug for hjælp. Ofte starter vi med et lille oplæg om 'dagens emne'. Foreningen byder på en kop kaffe, mens vi roder med slægten!

Se i kalenderen hvornår der er Slægtsroderi næste gang.

Her bor vi