Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Adgang til 60-70 arrangementer - masser af nyhedsbreve - adgang til hyggeligt samvær med slægtsforskere - mulighed for at låne en scanner til billeder og negativer.

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

Støt os!

Alle bidrag modtages med kyshånd. 
Vi arbejder alle frivilligt for den gode
sag: SLÆGTSFORSKNING! 
Bankkonto: 2024-6284614192
eller MobilePay: 34969

dna

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårets foredrag. Der bliver TILMELDING til nogle af vores foredrag for at overholde Covid-19-reglerne om afstand til hinanden. Mere om tilmeldingen senere. Alle foredrag starter kl. 19 og varer ca. 2 timer. Foredrag er gratis for medlemmerne og koster 50 kr. for gæster.

September (dato ikke endeligt aftalt): Ryttergodset
Vi skal høre om det fynske ryttergods. Foredragsholder og dato er ikke på plads endnu.

Tirsdag den 20.10.2020: DNA og slægtsforskning v/Michael Dupont, Rigsarkivet
Glæd dig til en spændende aften med DNA for slægtsforskere. Michael forklarer, hvad det går ud på, og han har spændende eksempler med fra sin egen slægtsforskning. 

Torsdag den 12.11.2020 : Forsvundne arvinger v/Adam Jon Kronegh, Rigsarkivet
Foredraget handler om at blive hvirvlet ind i en stor TV-produktion fra en hverdag i de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner - små og store stykker danmarkshistorie. Seriens første otte afsnit viser, at der kan være mange forskellige grunde til at afdøde og arvingerne har mistet kontakten. Således spiller Anden Verdenskrig, åndssvagelovgivningen, den manglende mulighed for at få en abort, en verdenskendt smuglerring og udvandring en rolle i programmerne. Adam giver garanteret også nogle tip om spændende kilder, som vi slægtsforskere kan bruge.