Danske Slægtsforskere Odense

- en aktiv forening for slægtsforskere

Hvad får du for 100 kr. om året?

Gratis adgang til flere arrangementer hver uge - lige for tiden foregår det online. Vi udsender også en strøm af nyhedsbreve med aktuelt stof for slægtsforskere. Du har mulighed for at låne en scanner til billeder og negativer. Foreningen lægger stor vægt på socialt samvær om vores gode hobby!

Bogen Gotisk

Køb bogen om gotisk håndskrift

bog forside

Overskud fra salget går 100% til Danske Slægtsforskere Odense

Foråret 2021 bød på:

TØJET FORTÆLLER v/Kristine Holm-Jensen
ONLINE FOREDRAG ONSDAG DEN 07.04.2021

Når et ældre foto skal dateres, kan personernes tøj være med til at afsløre, hvornår fotoet er taget. Gennem tiderne har danskerne brugt deres tøj til at signalere ting som status, køn, erhverv og hvor i landet, de kom fra. Med industrialiseringen og massefremstillet fabrikstøj forsvandt mange af de oplysninger. Men skiftende moderetninger gør, at tøjet stadig er en god kilde til at identificere og datere gamle fotos. I foredraget vil museumsinspektør Kristine Holm-Jensen tage os med ud på en fortælling om klædedragtens historie fra 1870’erne og frem til nu.

Kristine Holm-Jensen er museumsinspektør på Tekstilmuseet i Herning, som er en afdeling under Museum Midtjylland. Hun er uddannet etnolog og arbejde med klædedragt og tøjforbrug, især i det 20. århundrede. 

Foredraget er gratis for medlemmer, gæster betaler 50 kr. Læs resumé af foredraget her: Foto - datering af gamle fotografier

 

MYTER I FAMILIEN v/Per Andersen
ONLINE FOREDRAG MANDAG DEN 08.03.20212 KL. 19.00-20.30

Mange familier har en god historie om slægtens oprindelse. Nogle gange starter den med ”vi er meget mørke i vores slægt …”. Andre gange med ”det er blevet fortalt i generationer, at …”. Fortællingen handler ofte om sydlandske gener, spanske soldater, romaer, omrejsende folk, godsejere, grever, baroner, sømænd, kendte personer og endda konger. Men hvad er fakta og hvad er fiktion?

Foredraget tager fat på de mest almindelige myter, der findes i mange slægter. Per undersøger virkeligheden bag myterne. Og forklarer, hvordan disse myter opstår – og hvordan man undersøger, om familiens historie kan være rigtig.

Per Andersen er næstformand i Danske Slægtsforskere og står bl.a. bag Slægtsforskernes Bibliotek.

Praktisk information: Foredraget foregår ONLINE. Alle der har tilmeldt sig vil to dage før foredraget modtage en email med link til foredraget. Foredraget er kun for medlemmer af Danske Slægtsforskere Odense og/eller landsforeningen Danske Slægtsforskere.

 

GØR DIN SLÆGT LEVENDE v/Mette Colding Dahl
Her finder du et glimrende foredrag om illustration af din slægtshistorie: Gør din historie levende
Det er et online-foredrag, så du kan se det, når du har tid og lyst.